Στέλλα Δούμου

Στέλλα Δούμου

Στέλλα Δούμου

 

Γεννήθηκα στο Κλεινόν Άστυ, μήνα Μάιο, ημέρα δροσάτη Παρασκευή, ο τότε Κόσμος σε γενικές γραμμές καθόταν ήσυχος και στο ραδιόφωνο ακουγόταν ειδικά για μένα υποθέτω, τo «Good luck charm» δια στόματος Elvis Presley. Ο ουρανός ήταν αίθριος και τα αστέρια εύκαιρα και χυμώδη, γι αυτό και με ονόμασαν Ουράνια και Στέλλα ταυτόχρονα. Αγάπησα κάθε τι που είχε σχέση με τον ουρανό φυσικά, αγάπησα και την θάλασσα μια και τα μέρη που μεγάλωσα είχαν και από τα δύο. Αυτή δε η τέλεια δοσολογία, με ευεργέτησε καθ΄ ολοκληρία καθότι έμαθα να συλλαβίζω πολύ εύκολα τους ολοστρόγγυλους ουράνιους φθόγγους , ύστερα τα μεγάλα Θήτα και τα ιώδη φωνήεντα κύματα και επιπλέον να φεγγίζω τις νύχτες. Κάποτε, θέλησα να ματαιώσω με λέξεις το εφήμερο . Ξεκίνησα λοιπόν να γράφω ποίηση. Η ποίηση, βεβαίως ,δεν γνώριζε πως είχε καλεσμένους, μα όταν με δέχθηκε στα σαλόνια της, έμεινα με ανοιχτό το στόμα από το μεγαλείο της, και την λιτή της κομψότητα. Στο μεταξύ γίναμε φίλες και μου είπε και δύο κουβέντες εμπιστευτικά. ‘’Αν θέλεις, μου είπε, να δείχνεις όμορφη μέσα εδώ, φρόντισε να περπατάς όσο πιο απλά, αργά και σεμνά γίνεται. Να κρατάς πάντα κάτι βαρύ και ανείπωτο στο ένα χέρι, και με το άλλο να κρατάς τη σκιά σου μην σε ξεπεράσει από έπαρση. Γράφε, μα γράφε ταπεινά και η ποίηση κάποτε θα σε ανταμείψει με το καλό της φιλί. Τίποτε άλλο δεν δικαιούσαι, και τίποτα δεν είναι πιο πολύ.’’ Το 2012 Ο φιλολογικός σύλλογος «Παρνασσός», στον ετήσιο διαγωνισμό που προκήρυξε και έλαβα μέρος, επέμενε να μου αποδώσει το Α’ βραβείο για την συλλογή μου «Χαμηλές Οκτάβες» η οποία μέλλεται να εκδοθεί.

Η ποιητική μου περιουσία, αριθμεί 8 συλλογές , όλες ανέκδοτες, πλην όμως, ο θεός είναι μεγάλος. Η ποιητική μου παρουσία σε ηλεκτρονικά έντυπα και σε ιστολόγια είναι αυτό που θα λέγαμε, διακριτική.

Με το όνομα ‘’Ουράνια’ ’έχω υπογράψει στίχους που έχουν μελοποιηθεί καθώς και στίχους που προορίζονταν να πλαισιώσουν το θεατρικό έργο ‘’Λωξάνδρα’’