Στα σοκάκια των Χριστουγέννων-Σοφία Γονέου

On Ιανουάριος 27, 2018 by Epodos

σοφι4

Χριστούγεννα, μια από τις πιο κρύες αλλά και ταυτόχρονα πιο ζεστές περιόδους του χρόνου. Στιγμές γεμάτες αγάπη, χαρά και φροντίδα στολίζουν αυτές τις γιορτινές μέρες. Μέρες που σου δίνουν την ευκαιρία να εκδηλώσεις όλα αυτά τα συναισθήματα που κρύβεις μέσα σου και να τα χαρίσεις στους ανθρώπους γύρω σου. Δυστυχώς όμως οι άνθρωποι βομβαρδίζονται καθημερινά από εκατοντάδες προβλήματα, οικονομικά, ερωτικά, φιλικά.

Σύμφωνα με στατιστικά στοιχεία, όσο περνάνε τα χρόνια οι άνθρωποι απομακρύνονται όλο και περισσότερο ο ένας από τον άλλον. Με γνώμονα τα βιώματα τους σταματάνε να εμπιστεύονται εύκολα και γίνονται όλο και πιο εγωιστές. Φοβούνται ότι θα ξανάπληγωθούν. Αυτός ο φόβος για το άγνωστο είναι που τους σταματάει από το να ζήσουν μοναδικές στιγμές με τους άλλους. Βγαίνοντας έξω από την ασφάλεια του σπιτιού σου θα αντικρίσεις ανθρώπους, νέους- ηλικιωμένους, να κινούνται προς διάφορες κατευθύνσεις  με μια νότα απογοήτευσης στο βλέμμα, ακόμα και στην πιο χαρούμενη περίοδο του χρόνου.

σοφι2

Παρόλη την μιζέρια τους όμως, βαθιά μέσα τους όλοι κρύβουν μία αισιοδοξία και μία θέληση για ζωή. Οι άνθρωποι τα χριστούγεννα τρέχουν. Τρέχουν για να κάνουν τους ανθρώπους γύρω τους ευτυχισμένους. Να τους πάρουν δώρα, γλυκά, να ταξιδέψουν για να τους πάρουν μια αγκαλιά και γενικότερα να τους ζεστάνουν με όποιον τρόπο μπορούν. Η χαρά είναι ένα συναίσθημα που έχει κάθε άτομο σε αυτόν τον κόσμο, άλλοι το αφήνουν να εκδηλωθεί και άλλοι το κρατάνε για τους δικούς τους ανθρώπους.

σοφι3

Αυτή είναι η ευκαιρία του κάθε πληγωμένου να χαρεί.  Είναι Χριστούγεννα! Σταμάτα να κοιτάς το πάτωμα και κοίτα τα φώτα στον ουρανό. Φαντάσου τους αγαπημένους σου ανθρώπους να ανοίγουν με χαρά τα δώρα, φαντάσου το δώρο που θές να πάρεις εσύ και νιώσε την αγάπη που κρύβουν μέσα τους αυτοί οι σκυθρωποί άνθρωποι που περπατάνε γύρω σου.